Hoe werk ik?

Een standaard shiatsubehandeling bestaat uit drie delen:

- Een voorgesprek (10 à 20 min), waarbij ik peil naar je voorgeschiedenis, levenswijze en eventuele klachten. Als je dat wenst, kan ik je ook wat meer uitleg geven over shiatsu. 
- De behandeling zelf (50 à 60 min), waarbij ik eerst een rug- of buikdiagnose uitvoer en dan over het volledige lichaam op de meridianen werk. 
- Even uitwisselen (10 min) over de voorbije behandeling bij een glaasje water. 

De behandeling gebeurt op een massagetafel. Shiatsu gebeurt met kledij aan.

Tips voor de cliënt:
- Voorzie comfortabele en propere kledij (joggingbroek, t-shirt met lange mouwen of makkelijk zittende trui). Er is gelegenheid in de praktijkruimte om je om te kleden.
- Je zal je het best voelen als je geen volle maag hebt, maar ook geen grote honger. Ideaal is als je een tweetal uren voor de behandeling hebt gegeten.
- Bij volgende ziekte(beelde)n wordt shiatsu afgeraden: koorts, hoge bloeddruk, kanker, zwak hart, vergevorderde artritis, vlak na een operatie. Ook bij zwangerschap verwittig je me best even op voorhand zodat ik de behandeling hierop kan afstemmen.

Handmassage:

Op je handen liggen drukpunten die met je hele lichaam verbonden zijn. Een handmassage zorgt dan ook voor een weldadig gevoel én een betere circulatie in heel het lichaam! Een basisbehandeling duurt een half uurtje, en is een perfecte introductie voor wie het niet gewoon is gemasseerd te worden.

Duo-arrangement:

Je wordt op weg gezet om elkaar een basismassage te geven, die leidt tot heerlijke ontspanning en vooral een gezellig samenzijn. Het arrangement duurt 2 uur.

Shiatsu-introductie:

Tijdens deze twee uur durende les in groep, leer je enkele basisprincipes van shiatsu die je zowel bij jezelf als bij een ander kan toepassen. Je geniet zowel van het geven als van het ontvangen van een massage. Een verfrissend idee voor een vrienden-, vrijgezellen- of teambuildingdag?!

Kinderyogaworkshop:

Een superleuk kinderyoga avontuur! We leren bewegen zoals de dieren, ademen vanuit de buik, en doen yogaspelletjes. De workshop duurt een uur.